FAQ

Waar?

Porseleen is een lokaal concept bedoeld voor groot Gent. Woon je verder, geen probleem, iedereen in België kan bestellen zolang je ook kunt ophalen en terugbrengen.

Onze locatie te Gentbrugge is dicht bij alle grote toegangswegen en is dus vlot bereikbaar.

Hoe lang mag ik de stuks bijhouden?

Je mag items een week ( 7 dagen) houden. Wie op woensdag het pakket ophaalt moet deze ten laatste dinsdag de week er na terugbrengen.

Kan ik verlengen?

Als het item beschikbaar is, kun je deze langer huren, dan plaats je gewoon een nieuwe bestelling.

Ik heb de items morgen al nodig…

Heb je voor 17u besteld dan kun je de volgende werkdag al ophalen.

Vanaf wanneer mag ik ophalen?

Je kiest bij bestelling wanneer je graag je pakket wilt ophalen. Vanaf die dag staat je pakket klaar en start je leentermijn. 

Kunnen de items opgestuurd/geleverd worden?

Standaard is het afhalen en terugbrengen. Verzenden doen we (nog) niet. Laat ons weten als je liever items geleverd zou hebben, wie weet maken we het dan wel mogelijk in de toekomst.

Moet ik een minimum aantal lenen?

Neen, je kunt terecht voor 1 stuk.

Hoeveel mag ik maximum lenen?

Zolang we voorraad hebben mag je zoveel lenen als je wilt. We mikken vooral op de kleinere gelegenheden van gemiddeld 8 personen… maar heb je een nogal grote familie of gewoon veel vrienden of een feest dan kun je ook verschillende items/ stijlen combineren. Vertel ons wat je wilt doen en we helpen je puzzelen.

Den afwas?

We verwachten dat jullie de stuks proper, zonder etensresten terugbrengen; in ruil kunnen jullie de stuks lekker lang bijhouden.

De was?

Textiel moet je niet wassen, dat doet Porseleen voor jou. Gebruik het waszakje die bij je pakket zit om de vuile servetten en tafelkleden etc in te doen.

Is het wel proper?

We waken erover dat stuks die Porseleen uitleent proper en hygiënisch zijn. Bij het terugbrengen wordt alles gecontroleerd, op de nodige temperatuur gewassen of ontsmet zodat de volgende gebruiker een nette set krijgt.

Oei een oor af

Als je schade hebt verwittig je ons bij het terugbrengen en je geeft het stukke item terug.

Je bent voor een deel verzekerd. Lees onze algemene voorwaarden voor meer detail.

Hoe moet ik terugbrengen

Wij zorgen voor geschikte verpakking zodat het servies en de keukentools al goed beschermd zijn. Gebruik diezelfde verpakking om terug te brengen.

Oei te laat, en vergeten

Het overkomt iedereen wel een keer. Om redelijk te zijn werken we niet meteen met boetes, maar uiteraard moeten wij wel de geleende items aan een volgende persoon kunnen uitlenen dus zijn er duidelijke afspraken gemaakt.

Lees onze algemene voorwaarden voor meer detail.

Shoppen?

Je bent verliefd geworden op het serviesgoed of  en je wilt het keukentoestel niet meer teruggeven.....We verkopen niet, maar we gaan je met plezier doorgeven waar je het kunt kopen en bij sommige items kun je via ons korting krijgen.

B2B ?

Zoek je props voor een photoshoot? Of ben je bnb en wil je het ontbijt eens anders presenteren? We hebben prachtige stuks dus het zou zonde zijn als jullie daar geen gebruik van kunnen maken. Neem contact met ons en we bekijken de mogelijkheden.