FAQ

Waar?

Porseleen is een lokaal concept bedoeld voor groot Gent. Woon je verder, geen probleem, iedereen in België kan bestellen zolang je ook kunt ophalen en terugbrengen.

Onze locatie te Gentbrugge is dicht bij alle grote toegangswegen en is vlot bereikbaar.

Ik heb de items morgen al nodig…

Je kunt standaard pas de dag nadien ophalen.  Als je de dag zelf iets nodig hebt, neem dan per telefoon of per mail contact op en we bekijken wat mogelijk is. 

Moet ik een uur afspreken?

Zodra je pakket klaar staat , kun je er om. Je kiest zelf hoe laat. Een afspraak maken moet niet. Hou wel rekening met de openingsuren van de receptie.

Hoe lang mag ik de stuks bijhouden?

De items mag je gebruiken zolang je hebt geboekt. De eerstvolgende werkdag voor 9u moeten deze teruggebracht zijn.

Kan ik verlengen?

Als het item beschikbaar is, kun je deze langer huren, dan plaats je gewoon een nieuwe bestelling.

Kunnen de items opgestuurd/geleverd worden?

Standaard is het afhalen en terugbrengen. Verzenden doen we (nog) niet. Laat ons weten als je liever items geleverd zou hebben, wie weet maken we het dan wel mogelijk in de toekomst.

Den afwas?

We verwachten dat jullie de stuks proper, zonder etensresten terugbrengen. 

Is het wel proper?

We waken erover dat stuks die Porseleen uitleent proper en hygiënisch zijn. We controleren vaak of iets proper is teruggebracht. Als je toch iets merkt die niet in orde is, laat dit zeker weten. 

Hoe moet ik terugbrengen

Wij zorgen voor geschikte verpakking zodat de keukentools goed beschermd zijn. Gebruik dezelfde verpakking om terug te brengen.

De items geef je terug aan de receptie waar je hebt opgehaald. 

Oei te laat, en vergeten

Het overkomt iedereen wel een keer. Om redelijk te zijn, werken we niet meteen met boetes, maar uiteraard moeten wij wel de geleende items aan een volgende persoon kunnen uitlenen, dus zijn er duidelijke afspraken gemaakt.

Lees onze algemene voorwaarden voor meer detail.

Oei een stuk er af.

Als je schade hebt verwittig je ons bij het terugbrengen en je geeft het stukke item terug. Het is belangrijk om met zorg en respect om te gaan met onze toestellen. Normale slijtage gaan we niet aanrekenen, maar schade door het niet volgen van de handleiding of respectloos gebruik zullen we wel aanrekenen.

Lees onze algemene voorwaarden voor meer detail.

Borg

We hebben gemerkt dat er zeer goed zorg gedragen wordt voor onze items. Daarom werken we niet meer met borg voor alle kleine bedragen.

Wie een groot bedrag aan items huurt zal wel een borg moet betalen. 

Lees onze algemene voorwaarden voor meer detail.