faq

Frequently asked questions

Waar?

Porseleen is een lokaal concept bedoeld voor groot Gent. Woon je verder, geen probleem, iedereen in België kan bestellen zolang je ook kunt ophalen en terugbrengen.

Onze locatie te gentbrugge is dicht bij alle grote toegangswegen en is dus vlot bereikbaar.

Hoe lang mag ik de stuks bijhouden?

Je mag items een week ( 7 dagen) houden. Wie op woensdag het pakket ophaalt moet deze ten laatste wo de week er na terugbrengen.

Verlengen?

Verlengen kan zeker. De extra weken betaal je aan halve prijs. Hoera!

Als je extra weken wenst dan moet je dit wel reeds bij bestelling vermelden.

Ik heb de items morgen al nodig…

Heb je voor 17u besteld dan kun je de volgende werkdag al ophalen.

Vanaf wanneer mag ik ophalen?

Je kiest bij bestelling wanneer je graag je pakket wilt ophalen. Vanaf die dag staat je pakket klaar en start je leentermijn. Ophalen kan elke werkdag tussen 8 en 18u.

Kunnen de items opgestuurd/geleverd worden?

Standaard is het afhalen en terugbrengen. Verzenden met postbedrijven doen we (nog) niet. Laat ons weten als je liever items geleverd zou hebben, wie weet maken we het dan wel mogelijk in de toekomst.

Kan ik reserveren?

Je kersttafeldecoratie reeds in oktober reservere? No problem.

Neem contact met ons per mail of telefoon en we reserveren het pakket voor die periode.

Online Betalen

Op de webshop kun je voorlopig enkel met visa of martercard betalen. Heb je dat niet; stuur je bestelling dan per mail en we helpen je verder.

We werken nog aan een oplossing met bancontact/ payconiq.

Moet ik een minimum aantal lenen?

Neen, je kunt terecht voor 1 stuk.

Moet ik per set lenen?

Neen, je kunt terecht voor 1 stuk. Wil je zelf combineren , vertel ons je wensen en we maken een samenstelling op maat.

Hoeveel mag ik maximum lenen?

Zolang we voorraad hebben mag je zoveel lenen als je wilt. We mikken vooral op de kleinere gelegenheden van gemiddeld 8 personen… maar heb je een nogal grote familie of gewoon veel vrienden of een feest dan kun je ook verschillende items/ stijlen combineren. Vertel ons wat je wilt doen en we helpen je puzzelen.

Den afwas?

We verwachten dat jullie de stuks proper, zonder etensresten terugbrengen; in ruil kunnen jullie de stuks lekker lang bijhouden.

De was?

Textiel moet je niet wassen, dat doet Porseleen voor jou. Gebruik het waszakje die bij je pakket zit om de vuile servetten en tafelkleden etc in te doen.

Is het wel proper?

We waken erover dat stuks die Porseleen uitleent proper en hygiënisch zijn. Bij het terugbrengen wordt alles gecontroleerd, op de nodige temperatuur gewassen of ontsmet zodat de volgende gebruiker een nette set krijgt.

Oei een oor af

Als je schade hebt verwittig je ons bij het terugbrengen en je stopt het stukke item mee in het pakket.

Je bent voor een deel verzekerd. Lees onze algemene voorwaarden voor meer detail.

Hoe moet ik terugbrengen

Wij zorgen voor geschikte verpakking zodat het servies en de keukenpools al goed beschermd zijn. Gebruik diezelfde verpakking om terug te brengen.

Oei te laat, en vergeten

Het overkomt iedereen wel een keer. Om redelijk te zijn werken we niet meteen met boetes, maar uiteraard moeten wij wel de geleende items aan een volgende persoon kunnen uitlenen dus zijn er duidelijke afspraken gemaakt.

Lees onze algemene voorwaarden voor meer detail.

Shoppen?

Je bent verliefd geworden op het serviesgoed en je wilt het niet meer teruggeven. Sommige items verkopen we maar we hebben niet van alles extra voorraad. Stuur per mail dat je interesse hebt en we laten weten wat mogelijk is.

B2B ?

Zoek je props voor een photoshoot? Of ben je bnb en wil je het ontbijt eens anders presenteren. we hebben prachtige stuks dus het zou zonde zijn als jullie daar geen gebruik van kunnen maken. Neem contact met ons en we bekijken de mogelijkheden.