Zachte wafeltjes

Zachte wafeltjes

Wafeltjes die iedereen lust, een toprecept om wafeltjes te trakteren. 

Benodigdheden
250g tarwebloem
8g bakpoeder
140g kristalsuiker
2 etl vanillesuiker
180g ongezouten boter
2 eitjes
100ml halfvolle melk

Werkwijze

Doe de bloem, het bakpoeder en kristalsuiker in een kom en meng. Smelt de boter en meng er 1 lepel vanillesuiker onder. Splits eiwit en eigeel. Meng het eigeel met de melk. Klop eiwit op tot stijf schuim met een lepel suiker.
Maak een kuiltje in het midden van de bloem en giet daarin de gesmolten boter en de melk en roer goed.
Schep het eiwit onder het wafeldeeg en spatel het er voorzichtig onder om zoveel mogelijk luchtigheid te behouden. Bak meteen.
Ze worden vlak na het bakken langs de buitenkant wat harder, maar geen zorgen, na het afkoelen zijn ze weer zacht. Je kunt ook chocoladebolletjes toevoegen aan het deeg voor een heerlijke chocoladewafeltje.

 

smakelijk!

Femke x

 
Terug naar blog