Veggie gehaktcrumble met Bricknic

Veggie gehaktcrumble met Bricknic

Een basisrecept die je met allerlei andere gerechten kan combineren. Dit veggie gehakt is heerlijk in pita, of samen met een stoemp of als samosavulling. Je kunt het maken in een gewone oven, maar in de Bricknic heb je de gerookte smaak van open vuur.  

benodigdheden
200g gehakt vegetarische slager
10 wortels
2 sjalotjes
scheut olijfolie
Provencaalse kruiden

werkwijze

Snij het sjalotje jn. Snij de worteltjes in kleine blokjes. Verdeel deze over de Bricknics, doe er het gehakt bij en roer alles door elkaar. Giet een scheut olijfolie erover en aan de zijkant leg je enkele krielpatatjes met zout er op. 

Sluit de Bricknic en plaats deze in het vuur. Kijk regelmatig of alles mooi gaart.

Serveer 1 Bricknic per persoon. Een bord is niet nodig;  je serveert de Bricknic op een onderzetter met wat bestek er bij en je opent de Bricknic aan tafel. Een ervaring op zich.

Voor dit recept gebruik ik het gehakt van de vegetarische slager, deze
is reeds zeer kruimelig en mengt makkelijk onder de worteltjes en gaat niet aan de bodem aanbakken. Het vegetarische gehakt wordt zachter als het langer op het vuur staat, dus slow cooking werkt goed. Deze valt zeker ook in de smaak bij wie niet vegetarisch is; dus zeker proberen! 

Terug naar blog