Vegan ijshoorntjes

Vegan ijshoorntjes

Deze variant op de ijshoorntjes is zo lekker als klassieke ijshoorntjes. Je hebt geen eieren of boter nodig om lekkere hoorntjes te maken. 

Met deze portie kun je een 15 à 20 hoorntjes. Opgelet: ze zijn zo lekker dat de helft al opgegeten wordt als koekje ;) 

benodigdheden
250g bloem
70g raapzaadolie
80g vocht van kikkererwten uit blik (aka aquafaba)
125g kristalsuiker
1 eetlepel suiker
250ml lauw water
werkwijze

Bloem en suiker mengen. Roer water met de bloem. Klop de aquafaba tot schuim met een lepel suiker. Roer het opgeklopte wit onder je deeg. Giet de raapzaadolie eronder. 

Goed roeren en laat even rusten, want het is belangrijk dat het deeg 'kleverig' wordt zodat het niet breekt. Het Porseleen wafelijzer moet je niet invetten. 

Je kiest ook zelf hoe donker jij de hoorntjes wilt. Ik lust ze graag iets bleker, maar als je van karamelsmaak houdt dan laat je ze een minuutje langer bakken.

bewaren

Laat ze afkoelen op een taartrooster tot ze hard zijn en bewaar ze dan in een luchtdichte glazen pot of metalen blik. Op een donkere droge plaats bewaren ze zeker 2 weken. 

 

Veel bakplezier!

Femke x

 

Terug naar blog