Suikerwafels

Suikerwafels

Een klassieke Luikse wafel, heerlijk om warm op te eten of je maakt een voorraadje die je als 4 uurtje in de week op smult. 

benodigdheden
400g tarwebloem
30g kristalsuiker
1 el vanillesuiker
100g parelsuiker
20g gist
170g ongezouten boter
2 eitjes
100ml halfvolle melk
snuifje zout

werkwijze

Maak de melk warm ( tot max 25°C) en verbrokkel de gist er in. Roer voorzichtig tot de gist is opgelost. Laat 5-10min rusten.
Smelt de boter, voeg de vanillesuiker er aan toe en roer. Doe de bloem, kristalsuiker en snuifje zout in een mengkom. Doe botermengsel er bij, voeg eitjes toe en roer goed. Voeg dan gistmengsel toe en roer goed. Als het deeg goed gemengd is doe je de suikerbolletjes er bij. 
Laat het deeg op een tochtvrije warme plaats rusten afgedekt met een handdoek tot het dubbel zo groot is. Verdeel het deeg in bolletjes van ongeveer 70g en leg ze op een bakplaat afgedekt met een handdoek om een 2de keer te rijzen.
Bak de deegbolletjes in een wafelijzer met grote vakjes.
 

Als je geen tijd hebt voor een 2de rijs kun je ze ook meteen bakken. Het zal dan minder smaak hebben maar nog altijd lekker zijn. 

Bewaren

Laat afkoelen en bewaar ze max 3 dagen in een afgesloten pot. 

smakelijk

Femke x

Terug naar blog