Sinaasappelijs

Sinaasappelijs

Het sinaasappelijs is dé favoriet van onze ijsworkshop en die is ook zeer eenvoudig omdat je niet de avond voordien de bereiding moet maken en je moet ook niet wachten tot deze afgekoeld is! 

 

benodigdheden
310ml sinaasappelsap ( +/- 5 sinaasappels)
150ml volle melk
200g zure room ( 30% min)
200g suiker
2 theelepel cointreau

werkwijze

Pers de sinaasappels en meng de helft van de suiker er bij. Mix met de staafmixer tot suiker is opgelost.

Giet melk en zure room samen en voeg de andere helft van de suiker toe en roer goed. Meng sinaasappelsap eronder. Roer op het eind de cointreau erdoor en giet in de ijsmachine. Je kunt het recept ook perfect zonder de cointreau maken als je liever geen alcohol gebruikt.

Als de ijsmachine klaar is, schep je deze in een doos en laat je het nog even hard worden in de diepvries. ( rijpen).

smakelijk!

 

Femke x

 

 

Terug naar blog