Aardpeer is een verassend lekkere groente om in zelfgemaakte ravioli te gebruiken. Deze winterse groente ook wel jeruzalem groente is minder gekend, maar zeer lekker en kids zijn er fan van!
benodigdheden
4 aardperen gestoomd
2 patatten gekookt
4 eetl panko
2 eetl paneermeel
50g parmazan
sap van 1/2 citroen zout en peper
werkwijze
Stoom de aardpeer en schil en kook de patatjes. Laar ze afkoelen. Mix de aardpeer fijn in een minichopper. Voeg de patat en citoensap toe en mix kort.
Doe dan panko en parmazan, mix en voeg indien nodig nog wat meer panko of paneermeel toe om het droger te maken. Het mengsel mag niet nat zijn, het moet kneedbaar zijn en dan heb je de goede dikte.
Maak verse pastavellen, leg vulling er in, sluit af met een ander pastavel en druk goed aan zodat er geen lucht in zit. Snij tot raviolivormen.
Kook meteen of bewaar in de diepvries
smakelijk!
-x- Femke