Pizzadeeg

Pizzadeeg

Dit recept is goed voor 4 kleine of 2 grote pizza's. 

benodigdheden
300g T00 bloem 
180g water
12g verse gist
6g fijn zout

Los de gist op in lauw water van 22 à 25°C en laat 5 min rusten. Maak een kuiltje in de bloem en giet er het water in. Start met kneden, het is zeer normaal dat het deeg plakt, geen zorgen, kneed lang genoeg en het komt goed. Als het niet meer plakt voeg je het zout toe en kneed je verder.

Laat het een eerste keer rijzen op een tochtvrije plaats voor 30min. Vouw het deeg nog enkele keren en verdeel in porties van 150 à 200g. Maak er mooie strakke bollen van en leg ze in de deegbak voor een tweede rijs.

Nu zijn er 2 opties en het is afhankelijk van welke bloemsoort je hebt gebruikt. Met een 'zwakke' bloem ( lage W waarde) kun je het deeg op kamertemperatuur 3h laten rijzen en je kunt meteen beginnen. Met een sterke bloem ( hoge W waarde) kun je het deeg een nacht in de koelkast laten rijzen. Dus zoek even de W waarde van jouw bloem op het internet...of neem de bloem die ik heb gebruikt.

Dit recept maak ik met Bio T00 bloem van molino grasso en dit deeg is zeer snel gerezen.

Veel pizzaplezier!

Liefs

Femke x

Terug naar blog