Peersherbet

Peersherbet

Met peren maak je heerijk sap of taart, maar wist je dat je ook njummie ijs kunt maken? 

 

benodigdheden
450g rijpe peer
50g citroensap (1 citroen)
210ml slagroom ( 30% min)
150g agavesiroop
werkwijze

Pers de citroen en meng met de agavesiroop. Schil de peren en pureer met de staafmixer. Roer de peer onder de siroop. Wacht niet lang zodat de peer niet bruin wordt.

Klop de room tot slagroom en roer dit onder de peer. Opgelet dat je niet te lang klopt, anders wordt het boter. Giet meteen in de machine en laat draaien.

Als de ijsmachine klaar is, schep je deze in een doos en laat je het nog even hard worden in de diepvries. ( rijpen)

Dit subtiele ijs vraagt om een zelfgemaakt ijshoorntje en past goed bij sterkere smaken zoals hibiscus of chocolade. 

Als je een extra toets wilt dan kun je ook agavesiroop vervangen door zelfgemaakte siroop waar je een takje rozemarijn aan hebt toegeveogd.

Geniet er van

Liefs Femke x 

 
Terug naar blog