Pasta met kervel

Pasta met kervel

Een heerlijk en originele verse pasta. Het ziet er mooi uit en het is de perfecte truc om kids meer groente te doen eten. Je kunt deze pasta ook perfect met peterselie of basilicum maken. Ik hou er van om deze te maken als ik een diner geef. Tomaatjes en een stukje vis er bij en het is meteen een succes. 

 

benodigdheden
200g semola/durum bloem
2 eitjes
handjevol verse kervel (of basilicum of peterselie)

werkwijze

Doe de semola in een kom en maak een kuiltje. Breek de eitjes en giet die in het kuiltje. Roer het eitje en meng beetje per beetje meer bloem er bij.
Als het kruimelig begint te worden mag je het uitgieten op het werkblad en begin je te kneden.

Als de pasta al wat gekneed is, leg je de kruiden op het deeg en je vouwt dubbel. Dan ga je het deeg kneden tot ze gemengd zijn met het deeg. Je kiest zelf hoeveel kruiden je er bij doet. 

tip: Doe de steeltjes er af en snij de kruiden. Kervel is dun en moet je niet zo fijn snijden, zo behoud je de mooie bladvorm. Peterselie en basilicum ga je best wel versnipperen.

tip: Doe de steeltjes er af en snij de kruiden. Kervel is dun en moet je niet zo fijn snijden, zo behoud je de mooie bladvorm. Peterselie en basilicum ga je best wel versnipperen.


Bewaren

Laat de pasta 12h goed drogen en bewaar tot 1 maand in een luchtdichte pot op een donkere plaats.

Of bewaar de pasta maximum 4 dagen in de koelkast en gebruik ze als verse pasta. 

 smakelijk!

Liefs Femke x

Terug naar blog