IJshoorntjes

IJshoorntjes

Dit recept voor ijshoorntjesdeeg is een topper;  de hoorntjes worden flinterdun en laten zich makkelijk rollen. En bovenal; het is overheerlijk.

Met deze portie kun je een 15 à 20 hoorntjes. Opgelet: ze zijn zo lekker dat de helft al opgegeten wordt als koekje ;) 

benodigdheden
250g bloem
75g boter
2 eiwitten
125g kristalsuiker
1 eetlepel suiker
250ml lauw water
werkwijze

Bloem en suiker mengen.
Splits eitjes of gebruik het eiwit die je over hebt van een ijs recept. Roer water met de bloem. Klop het eiwit tot schuim met een lepel suiker. Roer opgeklopt eiwit onder het beslag. Smelt de boter en voeg de boter als laatste toe.

Goed roeren en laat even rusten, want het is belangrijk dat het deeg 'kleverig' wordt zodat het niet breekt. Omdat er al boter in het recept is moet je het wafelijzer niet per se invetten. Het hangt er van af welk type ijzer je hebt. 

Je kiest ook zelf hoe donker jij de hoorntjes wilt. Ik lust ze graag iets bleker, maar als je van karamelsmaak houdt dan laat je ze een minuutje langer bakken.

bewaren

Laat ze afkoelen op een taartrooster tot ze hard zijn en bewaar ze dan in een luchtdichte glazen pot of metalen blik. Op een donkere droge plaats bewaren ze zeker 2 weken. 

 

Veel bakplezier!

Femke x

 

 

 

Terug naar blog