Brusselse wafel

Brusselse wafel

benodigdheden
300g tarwebloem
8g bakpoeder
2 etl kristalsuiker
14g verse gist
100g ongezouten boter
2 eitjes
250ml melk
250ml spuitwater
snuifje zout

werkwijze

Warm indien nodig de melk ( 25°C is goed) en verbrokkel de gist er in. Roer voorzichtig tot de gist is opgelost. Laat 5-10min rusten.

Splits je ei. Meng je dooier met  een eetlepel suiker en roer. Giet de melk bij de dooier en roer. Giet het spuitwater er bij en roer kort.

Meng de bakpoeder in de bloem. Zeef de bloem bij het melkmengsel en roer goed. Smelt boter en roer die er ook onder.  Klop het eiwit stijf met 1 lepel suiker en roer deze er ook onder.  Voeg een snuif zout toe aan je deeg. Laat je deeg 1h rijzen op een tochtvrije plaats met een handdoek op.

Zet het wafelijzer op de heetste stand. Schep met een pollepel de deeg erin en kantel meteen!

Brusselse wafels kun je niet bewaren, ze zijn dan niet meer krokant... maar wel nog lekker als zachte wafel.

smakelijk! 

Femke

Terug naar blog