Zelfgemaakte volle yogurt

Zelfgemaakte volle yogurt

Zelf yoghurt maken is niet veel werk, maar je moet op enkele kleine details letten. Hieronder 1 recept om yoghurt te maken met een bestaande yogurt. 

Let op, dit is voor yogurt van koemelk gemaakt. Plantaardige yogurt maken verloopt een beetje anders. 


benodigdheden
1l volle melk
1 eetl volle yoghurt
(vb zwaluwhoeve)

werkwijze

Warm de melk roerend tot 45°C, niet boven 50°C of de yoghurtcultuur is stuk.

Giet de yogurt in een propere glazen bokaal. Neem een lepel yogurt en roer die door de warme melk. Let er op dat deze yogurt goed opgelost is, anders gaat de yogurt niet dikken. Zet de warme melk in de yogurtnest en wacht 6 à 8h. Na 8h haal de deze uit de yogurtzak en laat je die een 30 min afkoelen in de koelkast.

De yogurt zal tijdens het afkoelen in de koelkast nog dikker worden. 

Terug naar blog