Een makkelijk recept met eindeloos veel mogelijkheden. De pralines worden in een polycarbonaatmal gemaakt; eerst wat framboospoeder met cacaoboter om de roze versiering te doen en dan vul je de vorm met witte chocolade.
Hieronder het recept voor de witte ganache. Met dit basisrecept voor witte pralines kun je veel kanten op. De ganache kun je makkelijk pimpen met een extra smaakje zoals passievruchtpoeder, kardamom, framboospoeder. Gebruik voor de extra smaakjes gevriesdroogd fruit, want te veel vocht in de praline is niet goed.
benodigdheden
100G witte chocoladedrops
50g room
3 kardemom peulen
werkwijze
Doe 3 kardamom peulen in de room en laat deze een nacht rusten. Weeg de chocoladedrops af in een hoge beker. Weeg de room af in een steelpan. Breng de room aan de kook. Haal de kardamom peulen er uit.
Giet de warme room bij de chocolade, roer zodat de chocolade smelt en ga er met de staafmixer door. Vul de spuitzak en laat een 30 min afkoelen in de koelkast.
Met deze vulling kun je ongeveer 20 pralines vullen.