Aardbeiroomijs

Aardbeiroomijs

Aardbeiroomijs is niet makkelijk omdat het resultaat 
zeer afhankelijk is van de kwaliteit van je aardbei. Als je aardbeien tot siroop kookt heb je meet zekerheid
maar dan verlies je veel smaak. Daarom dit recept die met verse aardbei werkt en die toch de juiste verhouding
bevat om een lekker schepbaar resultaat te bekomen. Simpel en lekker.

benodigdheden
500g rijpe aardbei
240g room (min 30% vet)
100ml halfvolle melk 250g kristalsuiker

werkwijze

Was de aardbeien en snij dan pas de kroontjes er af. ( anders nemen ze te veel water op). Snij in stukken in een hoge maatbeker en mix met de staafmixer. Voeg suiker toe en mix.

Klop de room tot lobbige slagroom. Opgelet dat je deze niet tot boter klopt. Giet de room en de melk bij de aardbei, roer en giet het mengsel in de ijsmachine.

Als de ijsmachine klaar is, schep je deze in een doos. Laat het nog even hard worden in de vriezer om mooie bollen te kunnen scheppen. 

Summer is here! strawberry time!

 

Terug naar blog